Протести у Казахстані: режим НП ввели ще в одному регіоні

Читать на русском
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження надзвичайного стану в Алматинській області.
Фото - Ақорда

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження надзвичайного стану в Алматинській області.

«У зв'язку з серйозною та безпосередньою загрозою безпеці громадян з метою забезпечення громадської безпеки, відновлення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян запровадити у межах Алматинської області надзвичайний стан на період з 12 години 30 хвилин 5 січня 2022 року на термін до 00 години 00 хвилин 19 січня 2022 року», - йдеться в указі, опублікованому на сайті президента.

Подкаст «Словом» за 5 січня: газовий бунт в Казахстані і касові апарати для ФОПівСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

На період дії надзвичайного стану в Алматинській області вводиться комендантська година з 23 години 00 хвилин до 7 години 00 хвилин.

Буде посилено охорону громадського порядку, встановлюються обмеження на свободу пересування, зокрема транспортних засобів, обмежується в'їзд до Алматинської області, а також виїзд із неї.

Заборонено мирні збори, страйки, масові заходи.

Нагадаємо, у Казахстані 2022 рік розпочався з мітингів у містах Жанаозен та Актау на заході країни. Пізніше на вулиці почали виходити й у інших регіонах.

Через протести президент підписав укази про введення на два тижні надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати.

Сьогодні вночі президент Касим-Жомарт Токаєв затвердив указ про термінову відставку всього уряду країни. Причиною відставки стали протести, що спалахнули в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: