Штурм адміністрації в Алмати: мітингувальники увірвалися до будівлі

Читать на русском
Штурм адміністрації Алмати 5 січня. Мітингувальники увірвалися до будівлі. В адміністрації спалахнула пожежа. Надворі лунають постріли.
nur.kz

В Алмати мітингувальники увірвалися до будівлі акімату (міської адміністрації), при цьому вибивши вікна та двері. У будівлі спалахнула пожежа. Надворі лунають постріли.

За інформацією місцевого Telegram-каналу, сьогодні вранці до головної площі міста дійшли кілька тисяч людей.

Пізніше вони увірвалися до будівлі адміністрації Алмати, у неї залишилися вибиті вікна та двері. За даними порталу nur.kz, у протестувальників були світлошумові гранати, а також щити та палиці, «мітингувальники побили кількох поліцейських, вони відбирають у правоохоронців щити та каски».

🇰🇿Штурм протестующими здания администрации Алматы идёт в эти минуты🇰🇿Алга Казахстан

«Протестувальники займають будівлю акімату, розосереджуючись поверхами будівлі. Чи є всередині співробітники – поки що неясно», - пише Telegram-каналу.

Також повідомляється, що у будівлі адміністрації почалася пожежа на першому поверсі. На вулиці чути вибухи та постріли. Окрім того, горить будівля прокуратури міста.

«Біля будівлі акімату чути вибухи світлошумових гранат та постріли. Частина протестувальників залишається на місці, інша відходить у бік площі», - додали на порталі.

Зазначимо, в решті міст Казахстану спостерігається схожа ситуація. Люди збираються біля акіматів та вимагають народних виборів акимів.

Нагадаємо, сьогодні вранці штурм адміністрації пройшов також у місті Актобе (захід Казахстану). Місцева поліція відмовилася затримувати протестувальників, які проривалися до будівлі акімату.

Протести в Казахстані через ціни на газ розпочалися 4 січня в Мангістауській області. Пізніше вони поширилися у інших регіонах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: