Протести в Казахстані: поліція затримала сотні мітингувальників по всій країні

Читать на русском
Казахстанська поліція перекривала шляхи мітингувальникам, і активно застосовувала силу для розгону демонстрації, проте заарештовувала тільки чоловіків
Фото з місця подійРадіо Азаттик

В ході протестів в Казахстані рахунок затриманих пішов на сотні. Тільки в Алмати, де протести розгорілися особливо сильно, поліція затримала і помістила в автозаки понад сто учасників заворушень.

Про це повідомляє Казахстанська філія Радіо Свобода-Радіо Азаттик.

Серед затриманих немає жінок - як розповіла виданню учасниця протестів, поліція перекривала шляхи мітингувальникам, і активно застосовувала силу для розгону демонстрації - так, оповідачку повалили на землю і побили. Проте затримували виключно чоловіків.

Точне місцезнаходження затриманих в Алмати невідоме. Деякі повідомлення з місця подій дозволяють припустити, що їх доставили у відділення поліції в Ауезівському і Бостандикскому районах міста.

Крім затримань в Алмати, ще понад сто осіб були затримані правоохоронцями в інших містах. При цьому цифри приблизні, оскільки в МВС Казахстану точні цифри затриманих в ході протестів не повідомляють.

Нагадаємо, в Казахстані новий, 2022 рік, почався з мітингів у містах Жанаозен і Актау на заході країни. Пізніше на вулиці стали виходити й в інших регіонах. Станом на вечір 4 січня в країні безліч постраждалих і затриманих поліцією, на вулицях міст зіткнення мітингувальників з силами правопорядку.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив введення режиму надзвичайного стану в місті Алмати та Мангістаунській області країни, які найсильніше охоплені протестами проти уряду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: