Під час нічних протестів у Казахстані затримано понад 200 людей — МВС

Читать на русском
У Казахстані через протести було затримано понад 200 людей. Відомо, що постраждали  95  правоохоронців, 37 службових машин пошкоджено.
Reuters

У Казахстані через протести було затримано понад 200 людей.

Як повідомили у МВС, за фактами застосування насильства щодо представників влади, хуліганства, нападу на будівлі державних органів відкрито 13 кримінальних справ.

Подкаст «Словом» за 5 січня: газовий бунт в Казахстані і касові апарати для ФОПівСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Повідомляється про 95 постраждалих правоохоронців та 37 пошкоджених службових машин.

У МВС заявили, що в Алмати, Шимкенті та Таразі протестувальники намагалися напасти на акімати, вони вибивали шибки та двері. У силовому відомстві Казахстану назвали акції протесту «незаконними».

Нагадаємо, у Казахстані новий, 2022 рік, розпочався з мітингів у містах Жанаозен та Актау на заході країни. Пізніше на вулиці почали виходити й у інших регіонах.

Через протести президент підписав укази про введення на два тижні надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати.

Сьогодні вночі президент Касим-Жомарт Токаєв затвердив указ про термінову відставку всього уряду країни. Причиною відставки стали протести, що спалахнули в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: