Протести в Казахстані: в Алмати ввели жорсткий надзвичайний стан і комендантську годину

Читать на русском
Крім цього, окремі жорсткі обмеження торкнулися безпосередньо міста Алмати. У місті ввели комендантську годину, заборонили пересування вулицями
Протести в КазахстаніReuters

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив введення режиму надзвичайного стану в місті Алмати та Мангістаунської області країни, які найсильніше охоплені протестами проти уряду.

Крім цього, окремі жорсткі обмеження торкнулися безпосередньо міста Алмати. У місті ввели комендантську годину з 23 години вечора до сьомої ранку. Всередині міста встановили обмеження на свободу пересування - це стосується також громадського та особистого транспорту. У місті заборонили продавати зброю, боєприпаси та отруйні речовини, всі запаси подібних речей у місцевих жителів тимчасово вилучать. В'їзд і виїзд з міста також заборонені.

Тим часом звичайні жителі столиці продовжують мітингувати та намагатися прорватися на площу Республіки. Спецназ розстрілює їх гумовими кулями.

Також до міста увійшли колони військової техніки казахстанської армії.

Нагадаємо, в Казахстані новий, 2022 рік, почався з мітингів у містах Жанаозен і Актау на заході країни. Пізніше на вулиці стали виходити та в інших регіонах. Станом на вечір 4 січня в країні безліч постраждалих і затриманих поліцією, на вулицях міст зіткнення мітингувальників з силами правопорядку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: