Пєсков прокоментував ймовірність нападу Росії на Україну

Читать на русском
Пєсков заявив, що Росія, мовляв, не представляє нікому загрози, а в нагнітанні напруженості біля кордонів України, виявляється, винні виключно західні країни
Дмитро ПєсковФото РІАН

Росія не планує ніяких планів щодо нападу на Україну, побоювання західних держав з цього приводу безпідставні, оскільки РФ нібито «ніколи ні на кого не нападала першою».

Про це заявив прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу «Росія 1».

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Пєсков заявив, що Росія, мовляв, не представляє нікому загрози, а в нагнітанні напруженості біля кордонів України, виявляється, винні виключно західні країни. Також Пєсков заявив, що з боку України нібито можливі провокації та в черговий раз пригрозив усілякими «наслідками» за будь-яку спробу вирішити проблему Донбасу військовими методами.

Крім цього, прессекретар Путіна заявив, що Росія продовжить роботу в Нормандському і Мінському переговорних форматах, щоб врегулювати проблему конфлікту на Донбасі.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

Тим часом Росія оголосила про відведення незначної частини сил, зосереджених біля українських кордонів, назад углиб країни. Південний військовий округ (ПВО) російської армії повертає 10 тисяч військових в місця постійної дислокації після місяця «польових занять».

Нагадаємо, за даними Ради безпеки та оборони України, Росія зосередила 122 тисячі військових в межах 200 кілометрів від кордону.

Пентагон планує розпочати передачу Україні оперативних розвідувальних даних про пересування, зосередження та місцезнаходження російських військ біля кордонів України. Передбачається, що одержувані в режимі реального часу розвіддані дозволять Україні швидше відреагувати на можливе російське вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: