У Росії заявили про відведення 10 тисяч військовослужбовців від українського кордону

Читать на русском
У глибину Росії виведуть деякі підрозділи з полігонів, а також зі складу окупаційних контингентів і гарнізонів військових баз
Ілюстративне фотоReuters

Росія оголосила про відведення незначної частини сил, зосереджених біля українських кордонів, назад углиб країни. Південний військовий округ (ПВО) російської армії повертає 10 тисяч військових в місця постійної дислокації після місяця «польових занять».

Про це повідомило російське радіо «Ехо Москви».

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

Пресслужба ПВО поширила реліз, в якому вказується, що військові повертаються на бази після занять на полігонах Астраханської, Волгоградської та Ростовської областей, Ставропольського і Краснодарського країв, Північного Кавказу. Також йдуть до Росії деякі військовослужбовці з військового контингенту баз Росії у Вірменії та окупаційних військ на території Криму, Абхазії та Південної Осетії.

«Понад 10 тисяч військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші в пункти постійної дислокації з території загальновійськових полігонів» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за даними Ради безпеки та оборони України, Росія зосередила 122 тисячі військових в межах 200 кілометрів від кордону.

Приватна американська компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на розвідці, 25 грудня оприлюднила нові супутникові знімки, що підтверджують стягування російських військ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: