У Німеччині анонсували переговори з Росією з питання України

Читать на русском
24 грудня радник нового канцлера Німеччини із зовнішньої політики та заступник глави Адміністрації президента РФ переговорили телефоном, щоб обговорити можливість зустрічі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Німеччині запланували провести переговори з Росією з питання України вже в січні 2022 року. Високопоставлені чиновники урядів ФРН і РФ хочуть провести зустріч, щоб обговорити зниження напруженості біля українських кордонів.

Про це повідомило німецьке видання FAZ.

Відзначається, що 24 грудня радник нового канцлера Німеччини із зовнішньої політики Ейнс Плетнер і заступник глави Адміністрації президента РФ Дмитро Козак переговорили телефоном, щоб обговорити можливість зустрічі. В ході розмови Плетнер закликав Росію до деескалації ситуації в прикордонній зоні та вказав на необхідність відновлення Нормандського формату.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

«Метою німецької сторони залишається домогтися швидкого пожвавлення Нормандського формату» - зазначив він.

Тим часом у США заявили, що дата і місце проведення переговорів з Росією у форматі стратегічного діалогу досі не визначені.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна повинна брати участь у переговорах західних держав з Росією, які стосуються питань деескалації та деокупації Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: