Євросоюз поповниться двома новими країнами – журналіст

Читать на русском
Про можливе швидке прийняття двох країн в ЄС повідомили в ЗМІ. Однак офіційної інформації від ЄС поки що немає
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз найближчим часом розшириться ще на дві держави. Країни-члени узгодили вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії.

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

«Білий дим! У нас є рішення про розширення ЄС - на відміну від минулого року!»- написав він, додавши хештегами назви двох країн, Албанії та Північної Македонії.

Варто відзначити, що це поки що єдина доступна інформація. На офіційних ресурсах Євросоюзу ніяких даних про рішення прийняти обидві держави до своїх лав поки що немає. ЄС міг розширитися ще у 2020 році, але тоді вето на вступ нових країн в блок наклала Болгарія.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував перспективи вступу України до ЄС. Він вважає, що говорити про швидку перспективу не доводиться.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

Думки в самому ЄС з приводу членства України різні. Так, президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляла, що для готовності до членства в ЄС Україні належить «ще 20 років роботи».

А ось президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна, Молдова та інші країни, які бажають стати членами Європейського Союзу, повинні бути прийняті, оскільки ЄС потребує розширення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: