ВР звернулася до Євросоюзу з приводу членства України

Читать на русском
Верховна рада прийняла звернення до Європарламенту та парламентів країн ЄС із закликом визнати перспективу членства України в ЄС.
фото з відкритих джерел

Верховна рада прийняла звернення до Європарламенту та парламентів країн ЄС із закликом визнати перспективу членства України в ЄС.

За заяву на засіданні у п'ятницю, 8 жовтня, проголосували 304 депутати.

Євросоюз – не клуб для обраних: президент Польщі закликав прийняти Україну в ЄСДуда поскаржився на те, що через 30 років після розпаду соціалістичного табору ЄС шарахається від пострадянських держав, як чорт від ладану, а Європа все ще розділена

У своїй заяві Рада підтвердила стратегічний курс України на набуття повноправного членства в ЄС, закріпленого в Конституції України.

Зокрема, ВР закликала ЄП і парламенти держав членів ЄС з далекоглядного підходу в переговорному процесі з урахуванням на взаємний інтерес в інтеграції України до спільного ринку ЄС і створення єдиного нормативно-правового поля шляхом безперервного наближення національного законодавства до права ЄС.

У документі також йдеться про небезпеку ПП-2.

«Рада закликає Європейський парламент негайно розглянути на пленарній сесії і вжити заходів для заборони проекту «Північний потік-2» як такого, що суперечить нормам Третього енергетичного пакету ЄС, принципам Енергетичного співтовариства і несе ризики для енергетичної безпеки Європи», - йдеться в заяві.

Парламентарії також заявили про необхідність почати спеціальний діалог між Україною та ЄС з питань безпеки і оборони, зокрема про залучення України до проектів Програми постійного структурованого співробітництва ЄС (PESCO) і співпраці з питань посилення військової мобільності і кібербезпеки.

Рада також закликала Європарламент до посилення санкцій проти РФ у зв'язку з незаконною видачею Росією паспортів громадянам України та примусове залучення українських громадян до участі у виборах в РФ.

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляла, що для готовності до членства в ЄС Україні необхідно «ще 20 років роботи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: