У Євросоюзі оцінили можливий розмір інвестицій в економіку України

Читать на русском
Однак Україні, щоб залучити інвесторів, доведеться провести прозору приватизацію. Це принесе дуже багато користі, вважають в ЄС
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз планує в наступні сім років інвестувати в Україну щонайменше сім мільярдів євро.

Про це заявила заступник СЕО Генерального директорату Європейської комісії з питань політики добросусідства і переговорів щодо розширення Катаріна Матернова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами єврочиновниці, в першу чергу ЄС зацікавлений інвестувати в «зелену енергетику», цифрові, інфраструктурні проєкти, підтримку малого та середнього бізнесу. Однак Україні, щоб залучити інвесторів, доведеться провести прозору приватизацію. Це принесе їй не тільки реальний прибуток, але і зробить ланкою Європейського виробничого ланцюга.

Зміцнення гривні: чого очікувати від національної валюти у 2022 роціПісля майже року зміцнення гривню очікують чергові випробовування, які українці відчують вже у новому 2022 році. Чого очікувати від нацвалюти – прогнозував Олександр Радчук.

«І одна зі сфер, де потрібно, просто необхідно зробити краще, — це державне управління, Корпоративне управління, правосуддя, передбачуваність бізнес-середовища. Знову-таки, поліпшення були, але я не думаю, що Україна вже там - доведеться потрудитися, щоб змінити настрої інвесторів і залучити інвестиції» - заявила вона.

Нагадаємо, 7 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за три квартали 2021 року Україна отримала близько 5 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій. Він заявив, що це - рекордний рівень інвестицій за останні три роки.

Однак пізніше в НБУ заявили, що іноземні інвестиції протягом 2021 року склали менше мільярда доларів і не грають будь-якої істотної ролі в стимулюванні економічної активності або в пропозиції іноземної валюти на ринку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: