Президент Естонії дала скептичний прогноз щодо вступу України до ЄС

Читать на русском
Україні для вступу до ЄС потрібно ще 20 років роботи. На сьогоднішній день країна не підходить під вимоги членства в ЄС.
фото Lev Radin/Keystone Press Agency

Україні для вступу до ЄС потрібно 20 років роботи. На сьогоднішній день країна не підходить під вимоги членства у Європейському Союзі.

Таку думку висловила президент Естонії Керсті Кальюлайд в інтерв'ю «Європейській правді».

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

За її словами, потрібно якесь рішення для Східних партнерів: «або ми пропонуємо їм повноцінне членство, або створюємо новий формат для трьох держав, які мають амбіції (України, Молдови, Грузії, - ред)».

«Вступ до ЄС має купу умов. І, відверто, жодна з ваших держав не виконує критерії членства. Вам знадобиться близько 20 років роботи, поки ви дійдете до цієї готовності... Всі три країни мають проблеми з судами. Ви не підходьте під вимоги членства у ЄС!», - заявила Кальюлайд.

Президент Естонії додала, що в ЄС готові допомагати цим змінам, «але роботу виконувати вам, і це важка робота».

Керсті Кальюлайд розповіла про перспективи України в ЄС та НАТОЄвропейська правда

Нагадаємо, рік тому президент України Володимир Зеленський заявляв, що хоче отримати від ЄС список вимог для євроінтеграції України.

Також він говорив про такий же список реформ для вступу в НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: