Розвідка США попередила Євросоюз про можливий напад РФ на Україну – NYT

Читать на русском
Хоча Росія погано розуміє, що робити з усією масою військ, зосереджених біля українських кордонів, це зосередження на заході сприйнято дуже серйозно
Ілюстративне фотоGetty Images

Розвідувальні служби США попередили союзників в Європі, що вони мають все менше часу, щоб розробити заходи протидії Росії, яка, схоже, налаштована на військовий напад на Україну.

Про це повідомляє видання Голос Америки з посиланням на публікацію американської газети The New York Times.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

У матеріалі газети сказано, що західні чиновники впевнені - Кремль вже точно знає, чого він хоче. І хоча Росія погано розуміє, що робити з усією масою військ, зосереджених біля українських кордонів, це зосередження на заході сприйнято дуже серйозно і США не впевнені в тому, що РФ блефує. Більш того, розвідки США і Британії впевнені, що президент Росії Володимир Путін розглядає варіант військового нападу на Україну з метою захопити більше її території, або дестабілізувати в ній ситуацію настільки, щоб до влади прийшов проросійськи налаштований уряд.

США запропонували союзникам розробити план спільних дії на випадок російського нападу на Україну. При цьому США і союзники вважають, «будь-яка відповідь на розміщення військ Росією повинна бути ретельно зважена, щоб уникнути ескалації ситуації та створення подальшої загрози для України».

Нагадаємо, оскільки США вкрай стурбовані ситуацією, яка складається біля кордонів України, Вашингтон попередив Москву про серйозні наслідки у разі спроби російських військ атакувати Україну.

У Держдепі також заявили, що США стурбовані військовою активністю Росії на кордоні з Україною. Також побоювання викликають заяви та дії, які спостерігаються з боку російських офіційних осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: