Євросоюз – не клуб для обраних: президент Польщі закликав прийняти Україну в ЄС

Читать на русском
Дуда поскаржився на те, що через 30 років після розпаду соціалістичного табору ЄС шарахається від пострадянських держав, як чорт від ладану, а Європа все ще розділена
Анджей ДудаФото РІАН

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна, Молдова та інші країни, які бажають стати членами Європейського Союзу, повинні бути прийняті, оскільки ЄС потребує розширення.

Про це він заявив 16 вересня на неформальній зустрічі президентів парламентських і напівпрезидентських держав ЄС, повідомляється на сайті президента Польщі.

За словами Дуди, Євросоюз при побудові глобальної позиції повинен пам'ятати, що його сила і його сприйняття рештою світу залежать від авторитету.

«Нам не довірятимуть, якщо нашим партнерам, які роблять зусилля з модернізації і хочуть приєднатися до нашої спільноти, не дадуть такої можливості. Тому я говорю про розширення. Ми - Європа, континент, а не клуб для обраних» - сказав він.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Дуда додав, що ЄС повинен бути відкритим для країн, які проводять євроінтеграційні реформи та поскаржився на те, що через 30 років після розпаду соціалістичного табору ЄС шарахається від пострадянських держав, як чорт від ладану, а Європа все ще розділена.

«Нещодавно я був у Молдові з нагоди 30-річчя незалежності. Я бачив молодих людей, які з ентузіазмом ставляться до зміни своєї країни. Всі ми бачили Україну в 2014 році, де молоді патріоти та демократи гинули на барикадах за те, щоб їх країна мала шанс одного разу увійти в європейське співтовариство. Отже, якщо ми хочемо, щоб Союз був дійсно Європейським Союзом, ми повинні продовжувати політику розширення» - резюмував він.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що західні країни використовують тему проблем з реформами в Україні, щоб не визнавати своєї неготовності говорити про її членство в ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: