Президент прокоментував перспективи вступу України до Євросоюзу

Читать на русском
Зеленський спілкується з представниками кожної країни Євросоюзу окремо і схиляє їх підтримувати Україну
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував перспективи вступу України в ЄС. Він вважає, що говорити про швидку перспективу не доводиться.

Про це він розповів під час інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Чесно, немає сенсу ставити деякі питання, коли ти заздалегідь знаєш відповідь. Тому деякі питання я не ставив ні Урсулі фон дер Ляйєн, ні Шарлю Мішелю. Якби все залежало тільки від них, то Україна була б в ЄС вже вчора, тому що вони допомагають і бачать прогрес у реформах. Але рішення про членство України в ЄС повинні підтримати всі країни, 27 країн повинні проголосувати за це» - пояснив президент.

Зеленський додав, що спілкується з представниками кожної країни Євросоюзу окремо і схиляє їх підтримувати Україну.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«Ми почали цього року готувати декларації з країнами ЄС про підтримку України. Країна, яка підписала декларацію, точно проголосує за нас. Чотири підписали, ще 3 Зараз я підпишу. Тобто вже сім, а всього 27» - розповів він.

Нагадаємо, раніше Верховна рада прийняла звернення до Європарламенту і парламентів країн ЄС із закликом визнати перспективу членства України в ЄС.

Думки в самому ЄС з приводу членства України Різні. Так, президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляла, що для готовності до членства в ЄС Україні належить «ще 20 років роботи».

А ось президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна, Молдова та інші країни, які бажають стати членами Європейського Союзу, повинні бути прийняті, оскільки ЄС потребує розширення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: