Україна запросила в Євросоюзу нову фінансову підтримку - подробиці

Читать на русском
Однак, уповноважений з питань управління держборгом України не уточнив, якими умовами може супроводжуватися виділення нового траншу.
Слово і діло

Уповноважений з питань управління держборгом України Юрій Буца заявив, що Україна почала переговори з Єврокомісією щодо нового пакету фінансової допомоги. Його обсяг може перевищувати 1,2 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що обсяг допомоги буде залежати від того, скільки саме грошей буде потрібно Києву, однак враховуючи його наявні зобов'язання він складе щонайменше 1,2 млрд євро.

«Ми запросили в Єврокомісії довгострокову, макрофінансову програму, щоб забезпечити стійке фінансування в найближчі роки», - повідомив він.

Водночас, Буца не уточнив, якими умовами може супроводжуватися виділення нового фінансового траншу.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, що майже 700 млн доларів від МВФ надійшли на рахунки України в середу, 24 листопада 2021 року.

Пізніше у МВФ оприлюднили умови продовження кредитної програми з Україною, за якою можуть надати транш в 700 млн доларів.

Раніше у Міністерстві фінансів розповіли, на які цілі піде транш по кредиту від МВФ. При цьому, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у бюджеті не буде певної прив'язки до розподілу кредиту МВФ.

Також, МВФ підрахував втрати України після запуску «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: