Апеляційна палата частково зняла арешт з майна дружини директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково скаргу представника власника майна на накладений арешт у межах кримінального провадження.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково зняла арешт з житлового будинку та земельної ділянки, які належать генеральному директору державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніду Шиману та його дружині.

Таке рішення 3 листопада ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд наклав арешт на близько 28 млн грн готівкових коштів та тих, які перебувають на банківських рахунках Шимана і його дружини; три житлові будинки площами 476,4, 246,3 і 49,4 кв. м; дві квартири та п'ять земельних ділянок. Пізніше представник дружини підозрюваного подав скаргу на арешт майна.

Судді її частково задовольнили, знявши арешт з половини будинку площею 476,4 кв. м і половини земельної ділянки площею 0,1704 га. Колегія встановила, що ці половини належать особисто дружині Шимана і тому підлягають скасуванню арешту.

Як відомо, ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила вказаний розмір застави і просила суд збільшити суму.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: