ВАКС заарештував майно гендиректора Павлоградського хімзаводу Шимана

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про накладення арешту на нерухомість, готівкові та безготівкові кошти.
Леонід Шиманфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Про це під час засідання з обрання запобіжного заходу сказав один із його адвокатів, повідомляє журналіст «Слово і діло» з зали суду.

«Готівкові та неготівкові кошти заарештовані, тож внести заставу неможливо. Більше того, арешт накладено також на 1/2 усього нерухомого майна Шимана та його дружини. З ним нічого не можна зробити», – підкреслив захисник підозрюваного.

За його словами, НАБУ і САП просять визначити Шиману непомірний розмір застави, а саме 32,91 млн грн. Як вказав адвокат, через арешт неможливо їх внести. Водночас прокурор САП стверджував, що у підозрюваний також позичив значні кошти своїм дітям і тому може ними сплатити заставу. Зокрема, згідно декларації Шимана, він позичив сину Ярославу 800 тисяч євро, дочці Юлії 60 тис. доларів, а ще одній дочці Євгенії – 420 тис. грн.

Так, під арешт потрапило близько 28 млн грн готівкових коштів та тих, які перебувають на банківських рахунках Шимана і його дружини. Також суд заарештував нерухомість, а саме: три житлові будинки площами 476,4, 246,3 і 49,4 кв. м, дві квартири та п'ять земельних ділянок. Все майно зазначено в декларації.

Раніше на суд з обрання запобіжного заходу гендиректору Павлоградського хімзаводу з'явився народний депутат від «Слуги народу» Роман Каптєлов. Він також подав заяву про взяття Шимана на поруки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: