НАБУ повідомило про підозру гендиректору Павлоградського хімічного заводу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру чинному керівнику хімічного заводу.
Леонід Шиман

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору державного підприємства «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод» Леоніду Шиману у зловживанні службовим становищем.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За версією слідства, Шиман, зловживав службовим становищем, через що Павлоградський хімічний завод (ПХЗ) недоотримав понад 43,3 млн грн доходу. Як встановили детективи, у 2011 році були встановлені умови, за яких гірничо-збагачувальні комбінати, як кінцеві споживачі продукції ПХЗ, укладали договори поставки не з самим заводом, а з посередниками – ТОВ «Укрспецхім», ТОВ «Укрспецхем» та ТОВ «НВП «Зоря». Зокрема, такі договори укладали ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» та ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат».

За даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Крім Шимана у справі підозри вручили керівнику ТОВ «Укрспецхім» і ТОВ «Укрспецхім» Євгену Фоміну, а також комерційному директору ПХЗ Валерію Кирилову. Нещодавно Вищий антикорупційний суд визначив Кирилову запобіжний захід у вигляді 681 тисяч грн застави. На нього поклали обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Павлограду Дніпропетровської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та здати на зберігання закордонні паспорти.

До Фоміна теж застосували заставу, але в меншому розмірі – 181 600 грн. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з с. Торське Донецької області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику міського голови Миколаєва. Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував одного з підозрюваних у цій справі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: