Суд залишив заарештованими гроші директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката підозрюваного на накладений арешт на грошові кошти.
Леонід Шиманфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованими 26,7 млн грн на банківському рахунку генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 27 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд наклав арешт на майно Шимана та його дружини, в тому числі на грошові кошти, розміщені на банківських рахунках, а саме 26,7 млн грн. Адвокат Шимана подав скаргу, в якій просив скасувати арешт коштів. За його словами, у слідства немає доказів причетності гендиректора Павлоградського хімзаводу до вчинення кримінального правопорушення.

Як додав адвокат, експертизою нібито не встановлено існування тяжких наслідків у вигляді недоотримання державним підприємством належного йому прибутку. До того ж, на банківських рахунках перебувають спільні кошти Шимана та його дружини. Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення.

Раніше ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: