Апеляція ВАКС залишила без змін заставу директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвокатів підозрюваного керівника державного заводу на запобіжний захід.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 10 млн грн застави з обов'язками генеральному директору державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніду Шиману, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків державному заводу.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила головний спеціаліст АП ВАКС Карина Стойка.

«Колегія суддів залишила без змін ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду», – сказала вона.

Як відомо, ВАКС визначив Шиман 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила вказаний розмір застави і просила суд збільшити суму.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: