Суд скасував арешт зарплатної картки директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання адвоката підозрюваного про скасування арешту грошових коштів на банківських рахунках.
Леонід Шиманфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт зарплатної картки генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 29 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд наклав арешт на майно Шимана та його дружини, в тому числі на грошові кошти, розміщені на банківських рахунках. Адвокат підозрюваного просив скасувати арешт, оскільки нібито підозра Шиману необґрунтована, а також порушено право спільної сумісної власності на арештовані грошові кошти на банківських рахунках. Однак суддя скасувала арешт тільки банківського рахунку, на який надходить заробітна плата керівника Павлоградського хімзаводу.

Як відомо, ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила вказаний розмір застави і просила суд збільшити суму.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: