САП подала скаргу на запобіжний захід директора хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала скаргу до апеляційної палати на обраний запобіжний захід керівнику хімічного заводу.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу на обраний запобіжний захід у вигляді 10,11 млн грн застави з обов'язками генеральному директору державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніду Шиману, якого підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду подано апеляційну скаргу на запобіжний захід, який було обрано генеральному директору державного підприємства «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод», підозрюваному у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків на суму понад 43,3 млн грн», – інформує прокуратура.

Як підкреслили у САП, прокурор не погоджується із запобіжним заходом і наполягає на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу із більшою сумою застави, а саме 32 млн грн. Прокурор мотивує таке прохання матеріальним становищем підозрюваного та розміром збитків.

Як відомо, ВАКС застосував до гендиректора Павлоградського хімзаводу Шимана запобіжний захід у вигляді 10,11 млн грн застави з обов'язками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: