ВООЗ мобілізує сили для допомоги мігрантам на польському кордоні

Читать на русском
З відповідною заявою представник ВООЗ виступив під час візиту до білоруського прикордонного транспортно-логістичного центру.
Ілюстративне фотофото: BBC

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) назвали ситуацію з біженцями на польсько-білоруському кордоні «як мінімум, непростою» і заявили про намір мобілізувати сили, щоб допомогти мігрантам.

Про це повідомляє «Белта», з посиланням на директора з протидії надзвичайної ситуації Європейського регіонального бюро ВОЗ Джеральда Рокеншауба.

Зазначається, що з відповідною заявою представник ВООЗ виступив під час візиту до білоруського прикордонного транспортно-логістичного центру.

«Ситуацію на білорусько-польській границі як мінімум можна назвати непростою, яка викликає велику стурбованість.... Ми, як представники ВООЗ, вступаємо в діалог і дізнаємося, що необхідно зробити, чим ми можемо допомогти своєю стороною: надавати медикаменти, медичні засоби, діяти в розвитку медичної інфраструктури», - зазначив Рокеншауб.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Він розповів, що більшість мігрантів не хочуть повертатися додому, однак ВООЗ насамперед цікавить «медичний аспект».

«Ми мобілізуємо нашу допомогу у плані надання підтримки медикаментами, фармацевтичними товарами. Готуються міжнародні пакети з медичною допомогою та предметами гігієни. Працюємо у цьому напрямі з нашими партнерами. Це ООН, ЮНІСЕФ, Червоний Хрест та інші», - додав представник ВООЗ.

Нагадаємо, що Польща не виключає повного закриття кордону з Білоруссю для здійснення економічного тиску на режим Лукашенка.

Також минулої доби, 20 листопада, мігранти знову штурмували польський кордон.

Раніше у Польщі заявили про нову тактику мігрантів при штурмі кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: