ВООЗ прогнозує півмільйона смертей від коронавірусу в Європі взимку 2021-2022 року

Читать на русском
У ВООЗ вкрай стурбовані тим, що на континенті спостерігається нова хвиля захворюваності коронавірусом, а в Європі інфекція поширюється дуже швидко
Ілюстративне фотоAP Photo

До кінця зими 2021-2022 року в Європі від коронавірусу і його наслідків сумарно можуть померти до півмільйона людей.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге в інтерв'ю британському телеканалу BBC.

За словами Клюге, в організації вкрай стурбовані тим, що на континенті спостерігається нова хвиля захворюваності коронавірусом, а в Європі інфекція поширюється дуже швидко. Тут грають свою роль зимовий сезон, недостатня кількість вакцинованих в Європі і переважання там різних типів дельта-штаму коронавірусу.

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

Чиновник закликав розширити вакцинаційне охоплення населення, ввести більш жорсткі протиепідемічні заходи, а також впроваджувати нові методи лікування коронавірусу.

Нагадаємо, раніше вчені назвали ім'я першого пацієнта з коронавірусом у світі. Першим відомим випадком захворювання на COVID-19 стала продавщиця морепродуктів на ринку в Ухані, а не бухгалтер, який жив за декілька кілометрів від цього місця.

За даними ВООЗ, дельта-штам коронавірусу домінує по всьому світу. На сьогодні 99 відсотків нових випадків коронавірусу пов'язано саме з цим штамом. Таким чином, він став значно більш поширеним, ніж будь-які інші штами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: