Польща може повністю закрити кордон з Білоруссю – прем'єр

Читать на русском
Польща не виключає повного закриття кордону з Білоруссю для здійснення економічного тиску на режим Лукашенка.
Reuters

Польща не виключає повного закриття кордону з Білоруссю для здійснення економічного тиску на режим Лукашенка.

Про це заявив глава уряду Польщі Матеуш Моравецький.

Він зауважив, що у Варшаві хочуть дати шанс Лукашенку відступити і припинити міграційну кризу. Однак, якщо цього не відбудеться, у Польщі голові до рішучих дій.

«Ми розглядаємо кроки у контексті щораз більших економічних санкцій, включно із закриттям білорусько-польського кордону з польського боку», – розповів прем’єр.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Наразі між Польщею та Білоруссю закритий КПП у Кузьниці, під яким на початку тижня розбили табір понад тисяча нелегальних мігрантів. У Варшаві припускають, що зовсім скоро можливе закриття чергових пунктів пропуску.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Нещодавно у Польщі заявили про те, що білоруські силовики, контролюючі нелегальних мігрантів на кордоні двох країн, придумали нову тактику, яку мігранти використовують для штурму прикордонних укріплень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: