Дельта-штам коронавірусу домінує у всьому світі – ВООЗ

Читать на русском
Фахівці ВООЗ кажуть, що зараз у світі 99 відсотків нових випадків коронавірусу виникають через вплив дельта-штаму коронавірусу.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Дельта-штам коронавірусу домінує по всьому світу. На сьогодні 99 відсотків нових випадків коронавірусу пов'язано саме з цим штамом. Таким чином, він став значно більш поширеним, ніж будь-які інші штами.

Про це заявила технічний керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я по COVID-19 Марія ван Керкгове в ефірі американського телеканалу CNBC.

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

«Дельта дійсно домінує... І є два цікавих варіанти - Мю і Лямбда, які ми також відстежуємо, але знову ж таки, коли присутня Дельта, то Дельта бере верх» - сказала вона.

Нагадаємо, що на думку прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна досягла плато захворюваності коронавірусом станом на середину листопада. Зараз почався рух по стабілізації ситуації.

При цьому в Україні вже присутня мутантна форма дельта-штаму коронавірусу, яка ще небезпечніша за свій вихідний варіант. З кожним днем вона поширюється все сильніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: