Мігранти з Білорусі спробували прорватися через кордон Польщі

Читать на русском
Польські військовослужбовці та співробітники поліції відбили першу спробу прориву кордону мігрантами.
скрін з відео

Польські військовослужбовці та співробітники поліції відбили першу спробу прориву кордону мігрантами. Ситуація на польсько-білоруському кордоні залишається напруженою.

Про це повідомляє МВС Польщі у Twitter у понеділок, 8 листопада.

Польща звинуватила Білорусь в озброєній провокаціїПольські прикордонники заявили про те, що виявили на території країни трьох осіб у ​​формі зі зброєю.

«Польські служби запобігли спробі мігрантів прорватися на польську сторону на південь від прикордонного переходу до Кузниці. Ситуація під контролем», - йдеться у повідомленні.

Також в соцмережах з'явились відео на кордоні. Крім прикордонників, на них видно великий натовп мігрантів, а також дим прямо перед кордоном.

За останніми даними Прикордонної служби Польщі, чергові групи мігрантів у супроводі білоруських служб прибувають на польсько-білоруський кордон та роблять спроби його силового перетину.

Нагадаємо, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня.

Сьогодні, 8 листопада, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Нині там чергують понад 12 тисяч солдатів. У Польщі вважають, що Білорусь у такий спосіб домагається ескалації ситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: