Білоруські військові намагалися прорвати кордон з Польщею

Читать на русском
Вночі 13 листопада білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.
twitter com HRDefsEN

Вночі 13 листопада білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

Про це повідомляють у Twitter польських прикордонників.

Прикордонники розповідають, що мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ, які отримали від білоруських силовиків.

Інцидент стався вночі 13 листопада в районі Черемхи, саме там білоруські військові зривали стовпи паркану і намагалися прорвати службовою машиною колючий дріт. В цей час польські служби були засліплені лазерними променями і стробоскопами.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Поруч перебувала група мігрантів, яка чекала можливості незаконного перетину кордону. Білоруси оснастили їх сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Загалом вчора було зафіксовано 219 спроб незаконного перетину кордону з Польщею.

Нагадаємо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Президент США Джозеф Байден довів до Мінська і Москви своє незадоволення з приводу ситуації, яка склалася на кордоні Польщі та Білорусі через тисячі мігрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: