ЄС планує витратити 12,8 млрд євро на зміцнення кордонів

Читать на русском
У рамках багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки Євросоюз витратить принаймні 12,8 млрд євро для зміцнення системи охорони кордонів.
Фото з відкритих джерел

У рамках багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки Євросоюз витратить принаймні 12,8 млрд євро для зміцнення системи охорони кордонів.

Про це зазначають на сайті Європейської комісії.

У повідомленні йдеться, що ЄС надає суттєве фінансування для країн-членів з метою організації та обслуговування інфраструктури на зовнішніх кордонах Європейського союзу. За 7 років на зміцнення системи охорони планують витратити 12,8 млрд євро.

Зокрема, 6,4 млрд євро будуть спрямовані на організацію кордонів та на візову політику. А ще 6,4 млрд євро призначені для агентства Frontex, яке отримає нові спроможності в особі 10 000 прикордонників.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

У попередньому Багаторічному бюджеті ЄС у період 2014-2020 років на візову політику була спрямована сума у 2,8 млрд євро.

«У новій бюджетній перспективі до 2027 року країни-члени отримають на такі цілі 3,1 млрд євро і ще 0,6 млрд євро після перегляду бюджетних програм у 2024 році. 2,7 млрд євро, що залишаються від загальної суми фінансування на менеджмент кордонів та візову політику», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Британія допоможе зміцнити польський кордон із Білоруссю.

Ситуація на кордоні двох країн ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: