Євросоюз може ввести санкції проти російського «Аерофлоту»

Читать на русском
Метою нового санкційного пакета стануть фізичні особи і компанії, причетні до доставлення мігрантів до кордонів Євросоюзу через Білорусь.
Ілюстративне фотофото: РБК

В Євросоюзі обговорюють можливість включення в пакет санкцій проти авіакомпаній російського «Аерофлоту». Компанію підозрюють у причетності до доставлення нелегальних мігрантів до кордонів ЄС через Білорусь.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як розповів виданню європейський чиновник, знайомий з розробкою санкційного пакета щодо Білорусі, під обмеження може потрапити російський «Аерофлот» і ряд інших авіакомпаній. Зокрема, мова може йти про турецького перевізника Turkish Airlines.

Згідно зі словами співрозмовника видання, метою нового санкційного пакета стануть фізичні особи і компанії, причетні до доставлення мігрантів до кордонів Євросоюзу через Білорусь. Він також зазначив, що на початку грудня обмеження проти авіакомпаній також можуть оголосити США і Великобританія.

При цьому, раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен розповіла про плани ЄС і США ввести санкції на авіакомпанії третіх країн, які допомагають нелегальним мігрантам дістатися до Білорусі.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Також нагадаємо, що РНБО впроваджує нові санкції проти громадян РФ та Нікарагуа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: