Президент запровадив санкції РНБО за російські «вибори» у Криму

Читать на русском
Україна впровадила санкції за російські вибори на окупованих територіях – Криму та ОРДЛО. Зеленський схвалив рішення РНБО.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування персональних економічних санкцій щодо громадян, причетних до організації та проведення «виборів» в анексованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Відповідні укази №556/2021, №557/2021, №558/2021, №559/2021 від 30 жовтня оприлюднені на сайті Глави держави.

«Згідно зі статтею 107 Конституції України, ухвалюю ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15 жовтня 2021 року Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (додається)», - йдеться у повідомленні.

Так, під санкції потрапили понад 140 фізичних та майже пів сотні юридичних осіб. Зокрема, обмежувальні заходи запровадили щодо 121 особи на 10 років, переважно це члени так званих «територіальних виборчих комісій» на території Криму.

Також запроваджено санкції щодо низки представників так званої «судової влади» та «правоохоронних органів» Криму, і стосовно слідчого ізолятора № 1 Управління Федеральної служби виконання покарань.

Санкції діятимуть три роки.

Нагадаємо, у вересні РНБО ухвалила рішення про санкції проти 237 осіб, які брали участь в організації та проведенні «виборів» до Держдуми РФ у Криму та на Донбасі.

А СБУ відкрила кримінальну справу за фактом виборів до Держдуми РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: