Біженці на кордоні ЄС та Білорусі: ще одна країна посилює захист

Читать на русском
Литовський Сейм підтримав урядову пропозицію ввести режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Рішення набуде чинності завтра, 10 листопада.
Фото lrs.lt

Литовський Сейм підтримав урядову пропозицію ввести режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Рішення набуде чинності завтра, 10 листопада.

За словами спікера Сейму Вікторії Чміліте-Нільсен, раніше вже вживалися заходи для запобігання загрози масового напливу мігрантів, але їх недостатньо.

Пункти пропуску на кордоні: скільки виділять коштів на облаштування і де побудують новіНа реконструкцію та будівництво пунктів пропуску на кордоні планують витратити майже 9,9 млн грн. Детальніше – на інфографіці.

Згідно із законопроектом, надзвичайний стан набуде чинності 10 листопада і триватиме протягом місяця. На питання про те, чи достатньо цього терміну, прем'єр Інгріда Шимоніте відповіла, що до цього в Литві ніколи не вводився надзвичайний стан.

Вона також підкреслила, що режим надзвичайного стану допускає обмеження прав, але тільки тих людей, які нелегально потрапили до Литви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь насильно перекинула 500 біженців до кордону з Литвою.

Як відомо, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня.

Вчора, 8 листопада, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Нині там чергують понад 12 тисяч солдатів. У Польщі вважають, що Білорусь у такий спосіб домагається ескалації ситуації.

Також влада Польщі вирішила закрити пункт пропуску «Кузня» на кордоні з Білоруссю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: