ЄС готується впровадити новий пакет санкцій проти Білорусі – Reuters

Читать на русском
Також дипломати ЄС заявили виданню, що під санкції потрапить міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей
Ілюстративне фотоbelapan.by

Європейський союз майже закінчив підготовку нового санкційного пакета проти Білорусі, пов'язаного з міграційною кризою, і найближчим часом може їх впровадити. Санкції, зокрема, будуть спрямовані проти компанії Белавіа та 30 фізичних осіб з Білорусі, включаючи міністра закордонних справ країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах ЄС.

Так, відомо, що Євросоюз і НАТО звинуватили президента Білорусі Олександра Лукашенка в тому, що Мінськ використовує мігрантів як інструмент тиску на західні країни, в тому числі Польщу і прибалтійські держави. Нові санкції будуть спрямовані проти чиновників, які, на думку ЄС, винні у створенні міграційної кризи. Також в ЄС вважають, що Білорусь організовує атаки мігрантів на кордони західних країн у помсту за більш ранні санкції.

Низка офіційних осіб ЄС, у тому числі голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, закликають вжити жорстоких обмежувальних заходів проти міжнародних авіакомпаній, які доставляють до Мінська мігрантів.

Також дипломати заявили, що під санкції потрапить міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, міністерство якого видає білоруські візи мігрантам.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем і пригрозив втручанням Росії в ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: