РНБО впроваджує нові санкції проти громадян РФ та Нікарагуа

Читать на русском
РНБО затвердила санкції проти осіб, пов'язаних із відкриттям так званого представництва Нікарагуа в окупованому Криму.
Олексій Даніловфото з відкритих джерел

Рада національної безпеки та оборони затвердила санкції проти осіб, пов'язаних із відкриттям так званого представництва Нікарагуа в окупованому Криму.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання 10 листопада.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«Наступне питання – питання застосування персональних санкцій щодо тих людей, які відкрили представництво Нікарагуа у Криму. Це вісім фізичних осіб - чотири громадяни Нікарагуа і чотири громадяни Російської Федерації», - зазначив він.

Крім того, за словами Данілова, також було ухвалено рішення про санкції проти трьох літаків, які на сьогодні експлуатуються у США.

Секретар РНБО додав, що літак нардепа Віктора Медведчука з першого дня санкцій перебуває в аеропорту та нікуди не вилітав.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року в Криму вперше після анексії півострова відкрилося іноземне представництво — так зване почесне консульство Нікарагуа. Через відкриття консульства у Криму президент Володимир Зеленський закликав Раду запровадити санкції проти республіки Нікарагуа.

Раніше РНБО впровадила санкції проти 237 осіб, які причетні до проведення «виборів» до російської Держдуми в анексованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: