На білорусько-польському кордоні затримали росіянина, який сприяв міграційній навалі

Читать на русском
Загалом за добу польські прикордонники затримали 9 осіб і зафіксували 599 спроб незаконного перетину кордону.
Ілюстративне фотоУкрінформ

У вівторок, 9 листопада, польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю громадянина Російської Федерації, який сприяв спробам мігрантів потрапити до Польщі.

Про це повідомляє польська прикордонна служба у Twitter.

«За допомогу (мігрантам - ред.) затримано 3 особи (1 оcоба з Росії, 1 особа зі Швеції, 1 особа з Литви)», - повідомили польські прикордонники.

Зазначається, що загалом 9 листопада польські прикордонники затримали 9 осіб і зафіксували 599 спроб незаконного перетину кордону.

«Вчора ми зафіксували 599 спроб незаконного перетину кордону Польщі з Білоруссю. Затримано 9 осіб (5 осіб з Лівану, 3 особи з Іраку, 1 особа з Сирії). Щодо 48 осіб було прийнято рішення про виїзд з Польщі», - йдеться у повідомленні.

«Тінь Кремля»: хто керує мігрантами на кордоні з ПольщеюЧому Польща має намір захищати кордон від мігрантів з Близького Сходу, які виїжджають із Білорусі.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

При цьому, раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен розповіла про плани ЄС і США ввести санкції на авіакомпанії третіх країн, які допомагають нелегальним мігрантам дістатися до Білорусі.

Раніше ми повідомляли, що Євросоюз може ввести санкції проти російського «Аерофлоту».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: