Дві великі групи мігрантів змогли прорвати польський кордон

Читать на русском
Заходи, організовані польськими військовими, принесли половинчастий результат. Тільки деяких з нелегалів вдалося перехопити та повернути
Ілюстративне фотоФото РІАН

Дві великі групи нелегальних мігрантів змогли прорвати польський кордон. Зокрема, вони пройшли з білоруської території в околицях населених пунктів Кринки та Бяловежі.

Про це повідомило польське Radio Białystok.

Заходи, організовані польськими військовими, принесли половинчастий результат. Тільки деяких з нелегалів вдалося перехопити та повернути на білоруську сторону. Решта перебувають у розшуку. У самому таборі мігрантів біля прикордонного переходу ситуація залишається спокійною.

«За даними польських служб, сьогодні мігранти отримували харчування від білорусів. У іноземців є намети, спальні мішки, а ввечері вони розпалюють багаття, щоб зігрітися. За ними постійно стежать білоруські служби» - повідомляє радіостанція.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем і пригрозив втручанням Росії в ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: