«Розумна політика»: як виконують обіцянки нардепи, які увійшли до об'єднання Разумкова

Читать на русском

Як виконують обіцянки нардепи, які увійшли до міжфракційного об’єднання Дмитра Разумкова – порівняння.
Слово і діло

Колишній спікер парламенту Дмитро Разумков створює своє міжфракційне депутатське об'єднання «Розумна політика». До нього увійдуть, окрім Разумкова, 24 нардепи: 21 член фракції «Слуга народу», двоє представників «Батьківщини» та позафракційний депутат. «Слово і діло» порівняло, як члени цього об'єднання виконують обіцянки.

Найвідповідальнішими в цьому об'єднанні є сам Разумков та «слуга народу» Артем Дмитрук – вони виконали по 28% обіцянок.

У Разумкова загалом 138 обіцянок: виконано – 38 (28%), не виконано – 18, 82 – у процесі реалізації. У цьому матеріалі можна докладно прочитати, як Разумков виконував обіцянки на посаді спікера Верховної ради.

Дмитрук дав набагато менше обіцянок – 36: виконав – 10 (28%), провалив – 4, у процесі – 22. Серед виконаних обіцянок – не підтримувати відставку Разумкова з посади голови Ради: «У мене особисто жодних питань до Дмитра Олександровича немає. Саме тому я сьогодні не голосував за його тимчасове усунення від роботи і не голосуватиму за його відставку. Я не підписував жодних листів, де йшлося про відставку Разумкова».

Крім того, Дмитрук обіцяв, що не вступатиме в будь-яку іншу політичну силу у разі, якщо його виженуть із партії «Слуга народу». До речі, рішення про виключення нардепа з партії можуть ухвалити на наступному з'їзді «Слуги народу».

На другому місці – член фракції «Батьківщина» Андрій Ніколаєнко. Він виконав 27% обіцянок, але це не лише у нинішньому скликанні парламенту, а й на інших посадах. Ніколаєнко, до речі, також виконав обіцянку голосувати проти відставки Разумкова.

«Слуга народу» Дмитро Микиша виконав 24% обіцянок. Усього у депутата 34 зобов'язання: виконав – 8, провалив – 2, у процесі виконання – 24. Майже всі його обіцянки – із передвиборчої програми.

Ще один член фракції «Слуга народу» – Василь Мокан – виконав 23% обіцянки. Загалом має 107 обіцянок: виконав – 25, не виконав – 6, у процесі реалізації – 76. Нардеп, зокрема, не виконав обіцянку розробити законопроєкт про права нацменшин і корінних народів, а також запровадити механізм народного вето на прийняті закони.

По 21% обіцянок виконали «слуги народу» Іван Юнаков, Валерій Божик та Олег Воронько, а також позафракційна Людмила Буймістер (їхня колишня колега по фракції). Найбільше обіцянок дав Юнаков – 96.

Разумков міг би потрапити до Ради зі своєю партією – опитуванняП'ять політичних партій подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр на виборах до Верховної ради.

По 20% обіцянок виконали депутати від «Слуги народу» Ольга Коваль, Аліна Загоруйко, Володимир Козак, Неллі Яковлєва, Михайло Новіков та Костянтин Касай. У всіх, крім Касая, загалом по 94-95 зобов'язань із передвиборчої програми.

«Слуга народу» Євген Петруняк дав 97 обіцянок: виконав – 17 (18%), провалив – 8, у процесі реалізації – 72. Нардеп зокрема не виконав обіцянку підтримувати всі законопроєкти, які передбачає передвиборча програма партії.

16% виконаних обіцянок у «слуг народу» Дар'ї Володіної та Романа Бабія. Ольга Саладуха, Оксана Дмитрієва та Олександр Бакумов із «Слуги народу» виконали по 15% обіцянок. У цих народних депутатів усі зобов'язання із передвиборчої програми.

Дмитро Гурін («Слуга народу») дав 39 обіцянок: виконав – 5 (13%), не виконав – 3, у процесі – 31. Депутат зокрема пообіцяв не виходити з фракції, не голосувати за відставку директора НАБУ Артема Ситника та вакцинуватися від коронавірусу.

Його колега по фракції Михайло Крячко дав 94 обіцянки: виконав – 11 (12%), не виконав – 11, у процесі реалізації – 72.

Роман Соха із СН дав 28 обіцянок: виконав – 3 (11%), провалив – 2, у процесі реалізації – 23. Депутат не виконав обіцянки особисто внести законопроєкти про декларування видатків чиновниками та про запровадження «нульової декларації» для бізнесу.

Поки що в об'єднанні Разумкова найгірше обіцянки виконує нардеп від «Батьківщини» Володимир Кабаченко. У нардепа 70 обіцянок і лише дві з них виконані (3%), 9 – провалено, решта – у процесі реалізації.

Нагадаємо, Дмитра Разумкова звільнили з посади спікера Верховної ради 7 жовтня.

Нещодавно стало відомо, що нардеп створює своє міжфракційне об'єднання (не варто плутати з депутатською групою). За його словами, до нього увійдуть депутати, «які дотримуються принципів, яких важко було зламати і Офісу президента під час голосування за мою відставку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: