Разумков розповів подробиці про міжфракційне об'єднання, яке він створює

Читать на русском
МФО - міжфракційне об'єднання депутатів у Раді - не має прав повноцінної депутатської фракції. Проте до Разумкова вже готові приєднатися щонайменше 25 осіб
Дмитро РазумковLIGA.net

Колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що планує створити в парламенті нове міжфракційне об'єднання. Йому вже придумали назву «Розумна політика», а до складу нового МФО в Раді увійдуть як мінімум 25 депутатів.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє «Кореспондент».

«Політика повинна бути розумною, як і рішення, які приймаються в українському парламенті. Люди, які приймають ці рішення, повинні бути адекватними. Вони повинні бути професійними та головне, щоб під час прийняття тих чи інших рішень вони залишалися людьми... Станом на сьогодні це 25 колег. Це ті люди, які дотримуються принципів, яких важко було зламати й Офісу президента під час голосування за мою відставку. Але я впевнений, що це не межа, і люди будуть приєднуватися» - сказав Разумков.

МФО не має прав повноцінної депутатської фракції.

Нагадаємо, що після відставки позиції Разумкова значно зросли. Так, п'ять політичних партій подолали б 5%-ний прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби вони проходили найближчим часом, у тому числі гіпотетична партія Разумкова. Крім того, Разумков увійшов в першу п'ятірку президентського рейтингу - за кого голосували б люди на президентських виборах, якби вони проходили найближчим часом.

При цьому Разумкова можуть «збити на старті»: ще 29 жовтня глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що на найближчому з'їзді буде вирішуватися питання про позбавлення Разумкова депутатського мандата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: