Разумков підтвердив, що його можуть спробувати позбавити мандата народного депутата

Читать на русском
Разумков порадив СН іта Офісу президента займатися державними проблемами, а не намагатися придумати, як забрати у нього мандат депутата
Дмитро РазумковGetty Images

Колишній спікер Дмитро Разумков, який нещодавно створив власне міжфракційне об'єднання, не виключив, що партія «Слуга народу» все-таки спробує позбавити його мандата.

Про це він заявив у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я зараз за останній місяць в шоці від того, що відбувається в країні, а за останні дні я здивувався ще більше. Коли в офісі президента про це відверто говорять представники СН, які потім виходять і розповідають своїм колегам, відбуваються наради, присвячені питанню, як забрати мандат у Разумкова, Ви знаєте, мені стає страшно» - розповів він.

Разумков порадив СН і офісу президента займатися державними проблемами, а не намагатися придумати, як забрати у нього мандат депутата.

Мандати на стіл: хто і як може позбавити нардепів повноваженьЧи наважиться фракція Слуга народу позбавити депутатських мандатів народних обранців, не згодних із позицією монобільшості – аналізував політолог Олександр Радчук.

«У них законних підстав немає, вони підуть, вибачте за сленг, «по свавіллю». Вони не звертають уваги на закон, кажуть, що закон для них не писаний. Тому не треба витрачати час, нехай займуться чимось корисним, а далі ми подивимося» - додав він.

Разумков вважає, що тільки українці мають право давати оцінку його роботі в Раді, а зовсім не депутати - тому що в парламент його обирали саме громадяни України, а не нардепи від СН.

«Я з ними не боровся за посади, я вважаю, що посада - це інструмент. Добре, вони за мене голосували у Верховній Раді, коли обирали на керівника парламенту. Я сподіваюся, що непогано працював ці 2 роки, оцінку також даватимуть люди. Але мандат вони мені не давали... Це (позбавлення мандата – ред.) відбуватиметься незаконним способом, але ще раз повторюю, колег це не зупинятиме. Я за мандат боротися буду, тому що я не хочу жити в державі, в якій панує несправедливість, неповага до закону, і відсутність верховенства права і демократія» - резюмував він.

Нагадаємо, 8 листопада Разумков опублікував список з 25 нардепів, які увійшли до його міжфракційного об'єднання «Розумна політика». Велика частина з них - це депутати від «Слуг народу».

Водночас ще наприкінці жовтня вже колишній голова СН Олександр Корнієнко заявив, що на наступному з'їзді партії вирішуватиметься питання про позбавлення колишнього голови Верховної ради Дмитра Разумкова депутатського мандата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: