Разумкова відправили у відставку з посади спікера ВР: хто підтримав

Читать на русском

Верховна рада 7 жовтня звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера. Це стало результатом його багатомісячного конфлікту з Банковою та фракцією «Слуга народу». Наступником Разумкова на посаді голови парламенту найвірогідніше стане його заступник Руслан Стефанчук. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за звільнення Разумкова.

Відставку Дмитра Разумкова з посади спікера підтримали 284 народних депутати, 74 виступили «проти», 6 – утрималися, 24 – не голосували.

Звільнення Дмитра Разумкова підтримали Слуга народу, Батьківщина, групи За майбутнє і Довіра, частина Голосу і позафракційних.
Голосування за відставку РазумковаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала 215 голосів «за», 7 депутатів були «проти», 4 – утрималися, 7 – не голосували.

Практично повним складом «за» проголосували групи «За майбутнє» та «Довіра» – 19 і 18 голосів відповідно. Несподівано 20 голосів «за» дала фракція «Батьківщина».

Від позафракційних нардепів було 6 голосів. «За» також були 6 членів фракції «Голос» (8 були «проти», 3 – не голосували і 3 – були відсутні).

В «Опозиційній платформі – За життя» 23 депутати були «проти», 12 – не голосували, 9 – були відсутні. У «Європейській солідарності» все нардепи були проти звільнення Разумкова.

Таким чином, Дмитро Разумков пробув на посаді спікера 770 днів, обігнавши Олександра Ткаченка (574), Володимира Гройсмана (504), Володимира Рибака (436), Арсенія Яценюка (344), Олександра Турчинова (278) і Леоніда Кравчука (103).

Звільнення Дмитра Разумкова підтримали Слуга народу, Батьківщина, групи За майбутнє і Довіра, частина Голосу і позафракційних.
Хто зі спікерів найдовше пробув на посадіСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Більше ніж Разумков, спікером працювали Володимир Литвин (2922 дня), Олександр Мороз (1932), Іван Плющ (1727) та Андрій Парубій (1232).

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, хто голосував за тимчасове відсторонення Дмитра Разумкова від головування в Раді.

Що значить відкликання Разумкова з посади спікера Ради, читайте в колонці Олександра Радчука.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: