Верховний суд призупинив провадження за позовом Тупицького

Читать на русском
Верховний суд призупинив провадження за позовом ексглави КСУ Олександра Тупицького за однією із справ.
Олександр Тупицькийфото УП

Верховний суд призупинив провадження за позовом ексглави Конституційного суду Олександра Тупицького про відміну указу президента від 29 грудня 2020 року, яким його було усунено з посади.

Про це повідомила народний депутат, представник Верховної ради у КСУ Ольга Совгиря у Telegram у середу, 3 листопада.

Рік тому КСУ скасував деякі норми антикорупційного законодавства: як розвивалася кризаМинув рік, відколи Конституційний суд скасував деякі норми антикорупційного законодавства. Що сталося за цей час і що із КСУ зараз.

«Верховний суд зупинив розгляд справи відповідно до статті 236 КАС України - у зв'язку з відкриттям Конституційним судом провадження за конституційним поданням народних депутатів, в якому оскаржено конституційність цього указу президента України», - йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що це конституційне подання було подано до Конституційного суду ще у квітні цього року, а провадження відкрито лише 2 тижні тому.

Раніше Верховний суд зупинив провадження також і в іншій справі за позовом Тупицького, в якій було оскаржено інший указ президента України від 26.02.2021 №79/2021, яким продовжувався термін усунення позивача з посади судді КСУ.

Таким чином, тепер вирішення питання щодо правомірності усунення Тупицького з посади судді КСУ залежатиме від позиції Конституційного суду, уточнила Совгиря.

Нагадаємо, 7 березня президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленського у Верховному суді. Тупицький оскаржив указ Зеленського.

Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: