Тупицький оскаржив указ Зеленського у Верховному суді

Читать на русском
Олександр Тупицький і Олександр Касмінін оскаржили у Верховному суді указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення їх суддями КСУ.
Олександр Тупицькийфото КСУ

Олександр Тупицький оскаржив у Верховному суді указ президента України Володимира Зеленського про скасування призначення його суддею КСУ. Аналогічний позов подав і звільнений Зеленським суддя КСУ Олександр Касмінін.

Про це повідомила пресслужба Верховного суду у вівторок, 30 березня.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

«29 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшов позов, у якому позивач оскаржує Указ Президента України від 27 березня 2021 року №124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування указу президента України від 14 травня 2013 року №256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України», - сказано в повідомленні.

Йдеться про рішення Зеленського щодо Тупицького. Номер справі в суді привласнили №9901/96/21.

У Верховному суді додали, що такий же позов отримали і від звільненого судді КСУ Олександра Касмініна (в суді №9901/97/21).

Нагадаємо, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України, який підписував колишній президент Віктор Янукович 14 травня 2013 року.

Також глава держави скасував указ від 17 вересня 2013 року про призначення ще одного судді КСУ - Олександра Касмініна.

Тупицький прокоментував своє відсторонення, заявивши, що «президента вводять в оману». Також він скликав спецзасідання КСУ на 12 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: