ОАСК відкрив провадження за позовом Тупицького проти КСУ

Читать на русском
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Олександра Тупицького проти Конституційного Суду України.
Фото з відкритих джерел.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Олександра Тупицького проти Конституційного Суду України.

Тупицький вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед позивачем заборгованості, що виникла через невиплату йому в повному обсязі винагороди судді КСУ в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року і зобов'язати КСУ виплатити його.

Він хоче відсудити понад 900 тисяч гривень суддівської зарплати, інформує пресслужба ОАСК.

Нагадаємо, на початку липня {embe позов проти КСУ.

Як відомо, сьогодні Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

Мова йде про указ президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким той скасував призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ.

Справу Тупицького у суді почали розглядати по суті. Засідання відклали до 21 липня. Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: