Зеленський розповів, чому звільнив Тупицького з КСУ

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що йому довелося звільняти Тупицького і Касмініна через Раду національної безпеки та оборони
Зеленський і ТупицькийАпостроф

Президент України Володимир Зеленський розповів, що прийняв рішення звільнити суддю Олександра Тупицького з посади Голови Конституційного Суду України через те, що роботу Тупицького супроводжували різні політичні та бізнес-групи.

Про це президент розповів в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук на каналі 1 + 1.

«Я пояснював пану Тупицькому особисто. Я йому сказав, що я не можу впливати на суд, але ви просили про зустріч зі мною, то про вплив на суд ви навіть не можете говорити. Він попросив», - розповів президент.

Зеленський підкреслив, що йому довелося звільняти Тупицького і Касмініна через Раду національної безпеки та оборони, щоб уникнути саботування земельної, мовної та антикорупційної реформ з боку КСУ. За його словами, можна не погоджуватися з цими реформами, але це не дає право руйнувати їх.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Він не зрозумів мене і зробив те, що він зробив. Ось і все. Тому що його суб'єктизували, я вважаю, різними фінансовими важелями різні групи, зокрема, політичні та бізнесові, які супроводжують досі його життя і роботу», - пояснив президент.

Нагадаємо, раніше шість суддів заблокували роботу КСУ, зажадавши в ультимативній формі участі в засіданні суду Тупицького. Як результат - для засідання не вдалося зібрати кворум.

У президента Володимира Зеленського прокоментували ситуацію в КСУ. В ОПУ вважають що поведінка шести суддів Конституційного Суду схожа на шантаж.

Цього тижня справу Тупицького в суді почали розглядати по суті. Однак засідання відклали до 21 липня.

Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: