КСУ розгляне справу про звільнення судді Тупицького

Читать на русском
27 березня 2021 року Зеленський підписав президентський указ, який скасовував указ Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького в КСУ.
фото з відкритих джерел

Конституційний Суд України вирішив розглянути укази Володимира Зеленського про звільнення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Про це повідомила представник Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря.

Зазначається, що 19 жовтня відбулося засідання Другої колегії суддів Другого сенату КСУ, на якому формували порядок денний Суду. Зокрема, суд повинен розглянути укази Зеленського №607/2020 від 29 грудня 2020 року та №79/2021 від 26 лютого 2021 року, які тимчасово відстороняли Тупицького від роботи, та указ №124/2021 від 27 березня 2021 року, який скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького на посаду судді КСУ.

Не лише Медведчук: найвідоміші фігуранти проваджень про державну зрадуПроти кого в Україні порушували справи за фактом державної зради, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

При цьому, провадження відкрили за конституційним зверненням 49 народних депутатів, переважно членів фракції «Батьківщина».

«Конституційний суд відкрив провадження у справі за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України указів президента України», - зазначила вона.

Водночас, справа буде розглядатися на засіданні Великої палати Конституційного Суду.

Нагадаємо, що Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

В Офісі президента заявили, що рішення Верховного Суду політичне і спрямоване на злам судової реформи.

Раніше ми повідомляли, що ДБР завершило розслідування у ще одній справі щодо Тупицького.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: