ДБР завершило розслідування у ще одній справі щодо Тупицького

Читать на русском

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора було завершене досудове розслідування стосовно колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора було завершене досудове розслідування стосовно колишнього голови КСУ Олександра Тупицького та головного бухгалтера суду за фактами несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи.

Про це повідомляють пресслужби Офісу генерального прокурора та ДБР 1 жовтня.

Розслідуванням встановлено, що колишній голова суду за попередньою змовою з головним бухгалтером здійснили несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України при підписанні електронних бухгалтерських документів. В результаті цього було спотворено інформацію про дійсного їх підписувача, порушено процес обробки інформації, а також встановлений порядок її маршрутизації.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

Зокрема, ексголова Суду передав захищений електронний носій із власним ключем кваліфікованого електронного підпису та пароль до нього головному бухгалтеру. Після відсторонення його від посади Голови Суду через повідомлення про підозру в грудні 2020 року надав головному бухгалтеру незаконну вказівку про подальше використання цього ключа від його імені та замість нього для підписання платіжних та інших документів в автоматизованій системі. Такі несанкціоновані втручання відбувалися навіть під час перебування підозрюваного за кордоном.

«У такий спосіб було підписано понад 200 електронних платіжних доручень, електронних документів з бюджетних зобов’язань, з розподілу показників зведених кошторисів, розподілів відкритих асигнувань та кошторисних призначень тощо», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

Йдеться про указ від 27 березня, яким він скасував призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

В Офісі президента заявили, що рішення Верховного Суду політичне і спрямоване на злам судової реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: