Ув'язнення за хабар: черкаський чиновник отримав 6 років позбавлення волі

Читать на русском
У якості покарання фігуранта також позбавлено рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю Черкаської міської ради отримав вирок до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання хабара.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

«Посадова особа просила у директора ТОВ Черкассільбуд неправомірну вигоду за непроведення позапланової перевірки щодо правильності введення товариством об'єктів будівництва в експлуатацію», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обвинувачений не визнав своєї провини, і захист оскаржив вирок в апеляційній та касаційній інстанціях. Проте Верховний суд залишив вердикт у силі.

У якості покарання чиновник також був позбавлений рангу посадової особи органу місцевого самоврядування і права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд не повернув гроші, внесені за колишню виконувачку обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталію Чеботарьову, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції надання хабара.

Напередодні СБУ викрила спробу підкупу депутата Верховної ради.

Також, антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів розслідування стороні захисту колишнього очільника Мінекології за підозрою в організації підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів неправомірної вигоди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: