СБУ викрила спробу підкупу депутата Верховної ради

Читать на русском
СБУ викрила спробу підкупу депутата Верховної Ради.  За внесення потрібної правки до законопроєкту йому обіцяли 100 тис. доларів щороку.
ssu.gov.ua

СБУ викрила спробу підкупу депутата Верховної Ради. За внесення потрібної правки до законопроєкту йому обіцяли $100 тис. щороку.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України намагався підкупити депутат Верховної ради.

«Передбачалося, що організація передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику. Втім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив декілька «компаній-прокладок». Кошти проходили через них і виконавці отримували відсоток не від першої суми, а від «фінальної компанії-прокладки», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що у Верховній раді зареєстрували законопроект №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», який фактично ліквідовує вказану організацію.

Саме тому одному з ініціаторів даного законопроекту запропонували $100 тис. щорічно за правку та відтермінування цього закону. Під час спроби підкупу народного депутата України зловмисника було затримано.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у підбуренні до надання хабаря і шахрайстві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: