У Чернігівській області двоє поліцейських погоріли на хабарях

Читать на русском
За даними слідства вони систематично вимагали хабарі з громадян за непритягнення до адміністративної відповідальності за їзду в нетверезому стані.

Двох поліцейських із Прилуцького відділку в Чернігівській області пов'язали за систематичне вимагання хабарів.

Про це інформує у вівторок, 28 вересня, пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства вони систематично вимагали хабарі з громадян за непритягнення до адміністративної відповідальності за їзду в нетверезому стані.

«Замість принципового реагування на такі порушення поліцейські, погрожуючи штрафами та позбавленням права керування транспортними засобами, вимагали від таких водіїв неправомірну вигоду в сумі від 300 до 500 доларів США за складання відповідних протоколів», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що затримані «працювали» виключно у проміжок із 9:00 до 11:00 ранку, коли місцеві жителі, які напередодні вживали алкогольні напої ще мали ознаки алкогольного сп'яніння. Решту часу робочого дня правоохоронці займалися особистими справами.

«Під час досудового розслідування задокументовано низку фактів передачі неправомірної вигоди на вимогу правоохоронців, а також численні факти відкритого вимагання неправомірної вигоди», - повідомили в прокуратурі.

У вівторок, після підтвердження чергового факту вимагання та одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн поліцейські були затримані.

Під час невідкладних обшуків у фігурантів були вилучені документи, чорнові записи, а також близько восьми тисяч доларів. Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру і звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу.

Раніше СБУ виявила розкрадання на 2 млн гривень в «Укрзалізниці».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: